Selkien kylä

Selkie on yksi Pohjois-Karjalan kauneimmista ja vanhimmista asuinpaikoista. Selkien kylä kuuluu Kontiolahteen, joka sijoittui vuonna 2008 maakunnan parhaaksi asuinpaikaksi lapsiperheiden mielestä. Lue parhaan asuinpaikan tutkimuksesesta lisää. Maaseudun rauha, maalaukselliset vaaramaisemat ja toimiva kyläkoulu tekevät Selkiestä yhden Suomen onnellisimmista paikoista elää. Kylän vireä seura- ja yhdistystoiminta tuo selkieläiset monin tavoin yhteen ympäri vuoden.

Selkien kyläalueeseen kuuluvat mm. Elovaara, Havukkavaara, Jukajoki, Selkie, Lehtoi ja Mustavaara. Hauska kuriositeetti on, että selkieläisten postinumeron perässä ei suinkaan lue Selkie vaan Lehtoi

Selkien nimistö

Selkie-sana tarkoittanee lähinnä kylän muodolle ominaista, selkärankamaista vaarajonon jatkumoa. Selkien vaarat kun nousevat paikoin yli 200 metrin korkeudelle merenpinnasta. Paikan olemuksen mukaan annetut nimet ovat maaseudulla yleisiä.

Selkie tunnetaan myös englanninkielessä. Sen huomaa viimeistään silloin, kun syöttää Internetin hakukoneeseen sanan ”selkie”. Haun tulokset viittaavat usein hylkeestä ihmiseksi muuttuvaan mytologiseen (nais)hahmoon.

Tutustu tarkemmin Selkien kyläalueen paikannimistöön.

Sivuilla paikalla

There are currently 0 users and 0 guests online.

Lisätietoja